Prvi autlet centar u Srbiji od marta 2012.

Prvi autlet centar u Srbiji biće otvoren u Inđiji u martu 2012. godine, a u prvoj fazi je predviđena izgradnja 15.000 kvadratnih metara prostora, na kome će se naći oko 70 prodavnica svetskih tekstilnih brendova. Vrednost investicije prve faze izgradnje je 25 miliona evra, a u "fešn park - autlet centru", na 12 hekatara površine, biće uloženo ukupno 40 miliona evra. Izgradnja prvog autlet centra u Srbiji je projekat kompanije "Blek ouk divelopment", u saradnji sa britanskom firmom "GVA autlet O", koji je u grupi najznačajnijih autlet operatera u Evropi, a jedan od partnera u projektu je i "Fešn kompani". Radi se o prvom pravom autlet centru u Srbiji koji će u potpunosti ispuniti svetske standarde, a autorizovan je od matičnih kuća i proizvođača odeće. Taj centar nalazi se na idealnoj lokaciji, na pola puta između Beograda i Novog Sada, te će kupcima iz ova dva grada biti potrebno po pola sata vožnje kako bi kupili garderobu po cenama koje će biti niže od 30 do čak 80 odsto od onih u redovnoj prodaji.

Prvi autlet centar u Srbiji od marta 2012.Prvi autlet centar u Srbiji biće otvoren u Inđiji u martu 2012. godine, a u prvoj fazi je predviđena izgradnja 15.000 kvadratnih metara prostora, na kome će se naći oko 70 prodavnica svetskih tekstilnih brendova.

Vrednost investicije prve faze izgradnje je 25 miliona evra, a u "fešn park - autlet centru", na 12 hekatara površine, biće uloženo ukupno 40 miliona evra.

Izgradnja prvog autlet centra u Srbiji je projekat kompanije "Blek ouk divelopment", u saradnji sa britanskom firmom "GVA autlet O", koji je u grupi najznačajnijih autlet operatera u Evropi, a jedan od partnera u projektu je i "Fešn kompani".

Predsednik Upravnog odbora kompanije "Blek ouk divelopments" Đura Stanić je rekao da se "radi o prvom pravom autlet centru u Srbiji" koji će u potpunosti ispuniti svetske standarde, a autorizovan je od matičnih kuća i proizvođača odeće.

Stanić je istakao da se taj centar nalazi na idealnoj lokaciji, na pola puta između Beograda i Novog Sada, te će kupcima iz ova dva grada biti potrebno po pola sata vožnje kako bi kupili garderobu po cenama koje će biti niže od 30 do čak 80 odsto od onih u redovnoj prodaji.

On je napomenuo i da će centar u Indiji imati ukupno 135 lokala, od čega 70 prodavnica u prvoj fazi, od kojih je dve trećine već izdato.

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić je rekao da je ovaj projekat važan ne samo za taj grad već i za celu Srbiju, ukazujući da će otvaranje centra značiti "revoluciju u kupovinu garderobe za srpske potrošače, kao i kraj svih monopola u domenu trgovine u našoj zemlji".

On je kazao da će porodice sa relativno skromnim primanjima moći da kupe, za malo novca, kvalitetnu garderobu.

Ješić je naglasio da su u izgradnju centra uključena isključivo domaća građevinska preduzeća i da će realizacija tog projekta omogućiti zapošljavanje više od hiljadu ljudi.

Direktor "Fešn kompani" Draško Babić je rekao da će lokacija te firmi biti u blizini teritorije na kojoj se nalazi oko 2,8 miliona potencijalnih kupaca.

Babić je istakao da će se bogata ponuda garderobe značajnih svetskih proizvođača odraziti ne samo na trenutnu situaciju na tržištu, već će uticati i na značajno proširenje tekstilnih brendova u Srbiji.

On je napomenuo i da će cene garderobe u proseku biti za 55 odsto niže nego u redovnim prodavnicama.

Predstavnici investitora i opštine Inđija najavili su da će ključevi zakupcima lokala u tom centru biti predati u decembru.

Autlet centri su specifični oblici trgovine u kojima potrošači svakog dana u nedelji i u svakoj prodavnici tog tipa mogu kupiti robu uz veliki popust.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik